Veleposlaništvo Romunije - Poslovni forum Romunija-Slovenija

V sredo, 22. maja 2024, smo se udeležili Poslovnega Foruma Romunija-Slovenija, ki je potekal v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije v Ljubljani. Dogodek je organiziralo Veleposlaništvo Romunije v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport ter Gospodarsko zbornico Slovenije.
24.05.2024

Podjetje Stoja Trade je zastopal naš agent Nenad Dončič. Dogodek se je začel z registracijo udeležencev, nato pa so sledili uvodni nagovori ključnih govorcev, med njimi Vesna Nahtigal, generalna direktorica GZS, veleposlanik Alexandru Grădinar, minister Matjaž Han in predsednik ARICE Rareș Burlacu. Govorniki so poudarili pomen gospodarskega sodelovanja med državama in izpostavili priložnosti za prihodnje naložbe.

Sledile so predstavitve poslovnega okolja v Sloveniji in Romuniji ter uspešne zgodbe slovenskih podjetij v Romuniji. Imeli smo priložnost za dvostranska poslovna srečanja, kjer so se izmenjale ideje in vzpostavile nove poslovne povezave. Forum se je zaključil s kosilom in degustacijo romunskih vin. 

Dogodek je poudaril pomen mednarodnega sodelovanja in nam omogočil, da smo se povezali z izjemnimi posamezniki ter organizacijami. Veselimo se prihodnjih priložnosti za sodelovanje in krepitev vezi med Slovenijo in Romunijo.

Galerija slik
#1 - Veleposlaništvo Romunije - Poslovni forum Romunija-Slovenija#2 - Veleposlaništvo Romunije - Poslovni forum Romunija-Slovenija#3 - Veleposlaništvo Romunije - Poslovni forum Romunija-Slovenija