Spoznajte novo sosesko Vila Ekorna

Vila-Ekorna/1 Vila-Ekorna/2 vila-ekorna/POGLED2_splet Vila-Ekorna/4 Vila-Ekorna/5 Vila-Ekorna/6

Napovedujemo gradnjo energetsko učinkovitega stanovanjskega objekta Vila Ekorna

 

Na jugovzhodu Lavrice (bližje mestu), na robu naselja z razgledom na travnik in okoliške hribe, se bo v konec leta 2019 začela gradnja večstanovanjskega objekta.

 

Sodoben objekt z zeleno streho bo imel štiri etaže in sicer kletno etažo namenjeno parkirnim mestom ter shrambam, v pritličju bosta na voljo dva manjša poslovna prostora, 14 pokritih parkirnih mest, zunanja parkirišča ter velika ograjena zelenica. V prvem in drugem nadstropju bo na izbiro 22 svetlih stanovanj različnih velikosti od garsonjere v izmeri 27 m2, do štirisobnega stanovanja v izmeri 129 m2. Vsa stanovanja bodo imela teraso ali ložo ter bodo opremljena z velikimi panoramskimi okni s trojno zasteklitvijo.

 

* Če ste zanimate za več informacij o bodočem projektu, nas prosimo kontaktirajte na elektronski naslov vila-ekorna@stoja-trade.si ali pa pokličite na telefonsko številko +386 30 324 343.

Potencialne stranke obveščamo o projektu ter sprejemamo rezervacije, uradna prodaja in nakup bosta možna, ko bo investitor pridobil gradbeno dovoljenje in splošne pogoje.

 

S klikom na sliko prelistajte prodajni katalog in si izberite želeno stanovanje:

 

Vaš elektronski naslov bomo uporabili za namen občasnega obveščanja prek e pošte o zgoraj opisanem projektu in o možnostih nakupa drugih nepremičnin, za katere menimo, da bi vas lahko zanimale.

 

1. Urbanistična zasnova
Objekt je postavljen v prostor kot kompaktna morfološka struktura, ki s svojo pojavnostjo v prostoru tvori kvalitetni urbani rob naselja. Parcela namreč leži na robu ločene morfološke strukture, ki pa je prav zaradi svoje lege v vizualni osi vpadnice v naselje. To je rob, ki obiskovalcu, ki pride v kraj iz prestolnice predstavi Lavrico kot naselje. Niz obcestnih objektov pred tem delom naselja je umeščen v ozkem pasu med cesto in železnico – v tem segmentu pa se naselje prvič izrazito pokaže tudi v širino. Rob trenutno tvori zdrobljena struktura samostojnih stanovanjskih objektov, nov objekt, kot je zamišljen pa naj bi to strukturo povezal v celoto.


2. Funkcionalna zasnova objekta
Oblikovanje volumna temelji na ideji odprtega, vizualno pretočnega prostora, ki bo omogočil, da obstoječi objekti na nivoju terena ne izgubijo makro krajinskega pogleda proti severu – proti Barju in Ljubljani. Objekt je zato sestavljeni volumen, ki je dvignjen od tal in zamaknjen. Stoji na dvojnem jedru, katerega glavni del, ki zaključuje notranji trg je namenjen javnemu programu, drugi del, ki je umaknjen iz osi trga pa je namenjen komunikacijskemu jedru, ki povezuje kletno etažo z nadstropji. Na delno vkopani kleti je oblikovani javni zunanji prostor, namenjen dostopu z vozili, skozi cezuro med volumnoma pritličja pa je omogočen zgolj peš dostop v zaledni interni, čeprav javni prostor, ki bo oblikovan kot meja med urbanim in sonaravnim prostorom.
Etažni del objekta, ki je namenjen bivanju, je zamišljen v dveh tlorisnih rezinah kot paviljonski tip, strukturno členjen glede na funkcionalni ključ tlorisa. Tak pristop omogoča neformalno, prosto oblikovanje fasadnega plašča, kar bo objekt socializiralo in pomensko približalo okolju, v katerem je postavljen.


3. Komunikacijsko jedro
Jedro je sestavljeno iz dveh delov. V osrednji del objekta je postavljena glavna komunikacija – manjše osebno dvigalo in stopnišče, kar omogoča optimalno požarno varnost in možnost hitre evakuacije v primeru požara. Ob jedru pa je postavljen prostor za oskrbnika s centralo, kar omogoča nadzor gibanja oseb po objektu.


4. Zasnova stanovanj
V objektu je 22 stanovanjskih enot različnih velikosti, ki se razlikujejo tudi po etažah - kar objektu daje posebno vrednost. Postavitev oken in vrat v maksimalni meri omogoča različno, standardno, postavitev pohištva. Vse zasnove (razen dupleksa) so prilagojene uporabi funkcionalno ovirane osebe. V dupleksu bi v primeru potrebe bilo možno montirati interno dvižno napravo, ki pa ni predvidena v osnovnem projektu. Vsakemu stanovanju pripada tudi manjši zunanji prostor. Struktura stanovanj je vidna v grafični prilogi idejne zasnove.


5. Sanitarna jedra – vertikale
Vsa stanovanja so zasnovana tako, da se sanitarna jedra – vertikale v kar največji meri združujejo,
vendar pa to ni predominantni oblikovni princip. Kopalnice so dimenzionirane tako, da je omogočeno nemoteno gibanje in uporaba tudi osebam na invalidskih vozičkih.


6. Javni program
Pritlična etaža objekta je razdeljena na dve funkcionalni ločeni celoti.


7. Vhod
Osrednji del pritličja s komunikacijskim jedrom je namenjen spremljajočemu programu – shrambam za kolesa in vozičke.


8. Skupni prostori
Stanovanjski skupni prostori v pritličju so namenjeni shranjevanju koles, vozičkov, možno pa je oblikovati tudi večnamenski klubski prostor, ki bo namenjen druženju in upravnim zadevam stanovanjske skupnosti


9. Prostori za instalacije
Prostori za instalacije so predvideni v kleti, kakor tudi za priročno skladišče z ustrezno opremo za
vzdrževalca objekta in servisni prostor. Instalacijske vertikale potekajo ob komunikacijskem jedru in potem vejnato pod spuščenim stropom.


10. Streha
Streha je nepohodna in zazelenjena. Zeleni del strehe je lahko ekstenzivno zazelenjen (minimalna oskrba), lahko pa se uredi tudi z intenzivno zazelenitvijo


11. Konstrukcija
Glede na nosilnost tal je za temeljenje predvidena temeljna plošča na gramoznem tamponu ali pilotiranje, odvisno od geomehanskih raziskav terena, saj se parcela nahaja na skrajnem robu gričevja nad Barjem. Konstrukcija objekta je predvidena kot armiranobetonska v ustreznem rastru v kleti oz kjer je objekt vkopan, pritlične in nadstropne nosilne konstrukcije pa so v celoti predvidene v kombinaciji lesenih masivnih sten in plošč ter jeklenih stebrov.


12. Stavbno pohištvo
Predvidena okna in vrata so tipske izvedbe, usklajena s predpisi in arhitekturnim oblikovanjem fasad, njihova namestitev je prilagojena funkcionalno oviranim osebam. Predvidena so lesena bivalnem delu in Alu okna v javnem delu. Senčenje okenskih površin in lož bo izvedeno s preklopnimi panelnimi ploščami (manjše okenske površine) oz. z žaluzijami (večje steklene površine in lože).


13. Instalacije
V vsakem stanovanju je predvidena toplotna podpostaja za direktno ogrevanje z mešalnim krogom ter pretočno pripravo sanitarne tople vode. V podpostaji bo tudi merilec toplotne energije ter odštevalni vodomer za hladno vodo, z daljinskim odčitavanjem. S tem ogrevalnim sistemom pridobimo manj cevi do vsakega stanovanja (samo ogrevne cevi in hladna voda), ni toplotnih in cirkulacijskih izgub na sanitarni topli vode do stanovanj, potrebujemo samo odštevalni vodomer samo za hladno vodo. Zaradi pretočne priprave STV odpade pregrevanje sistema zaradi legionele, ki je energijsko potratno. Na strehah bo možno poleg polja sončnih kolektorjev za ogrevanje sanitarne vode večino površine nameniti namestitvi fotovoltaičnih elementov, ni pa to del osnovne energetske slike in bo predmet nadaljevanja projekta.

Naša spletna stran uporablja piškotke za namen izboljšave strani in zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje.

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Osebni podatki vseh naših obiskovalcev oz. uporabnikov naše spletne strani, so področje, ki mu posvečamo ogromno pozornosti. V skladu z zakonodajo in normami poskrbimo, da vse standard dosegamo, in s tem zagotovimo varno brskanje po spletni strani.

Upravitelj spletne trgovine Stoja Trade, Stoja Trade d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja Stoja Trade zbira naslednje uporabnikove podatke:

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki na naši spletni strani, ne odgovarjamo.

Zaradi zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi uporabnikovi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do našega spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen tako imenovani sejni piškot za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko Stoja Trade med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki ki se uporabi za prepoznavo uporabnika ob naslednjem obisku, piškotki sistema Google Analytics, piškotki Facebook-a, ki se uporabljajo za boljšo uporabniško izkušnjo na družbenih medijih itd..

Omenjeni podatki, se na strežniku Stoja Trade shranjujejo trajno, z izjemo piškotkov. Za čas trajanja obiska spletne strani, se shranjujejo sejni piškotki, medtem ko se trajni piškotki shranijo na računalnik uporabnika.

Upravitelj Stoja Trade lahko v anonimizirani obliki te piškotke/podatke uporabi za boljšo uporabniško izkušnjo, različne promocijske akcije,…

 

Namen zbiranja osebnih podatkov:

Stoja Trade zbira osebne podatke z naslednjimi nameni:

Stoja Trade bo za potrebe dostave, dostavni službi zaupal le uporabnikov naslov za dostavo.

 

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Nekatere podatke, ki jih Stoja Trade zbira in obdeluje lahko skladno z namenom obdelave posreduje tretjim osebam:

O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Uporabljajo se predvsem za povečanje zadovoljstva uporabnikov, boljše uporabniške izkušnje ter prilagoditve izkušnje vsakemu posamezniku.

 

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo

Ime piškotka

Namen

Čas piškotka

AdWords - A, AdsUserLocale, I, SAG, aptenv, mid

Analiza prodaje, spremljanje obiskov na strani, in ponovno prikazovanje oglasov.

90 dni

Facebook - locale, datr, reg_fb_ref, reg_fb_gate

Za ponovno targetiranje naših uporabnikov, povečanje interakcijo s sledilci na naših družbenih medijih in izboljšati uporabniško izkušnjo na naših družbenih profilih.

Ne poteče

Google Analytics - utma

Merjenje statistike ogleda strani.

2 leti

Google Analytics- utmb

Merjenje časovne statistike obiska uporabnika na stran.

30 min

Google Analytics - utmc

Omogoča statistiko glede na čas odhoda uporabnika iz strani.

Ob zaprtju spletnega brskalnika

Google Analytics - utmz

Omogoča statistiko obiska in prodaje preko različnih kanalov.

6 mesecev

Google Analytics - utmv

Omogoča segmentacijo uporabnikov na strani.

2 leti

Google Analytics - ga

Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje.

6 mesecev

Google Analytics - cid

Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje

6 mesecev

https_enabled

Piškotek nam pove ali je bil uporabnik preusmerjen na zaščiteni protokol (https).

Na sejo

s_pers_c6

Omogoča delovanje strani in oddajo naročila.

Na sejo

s_pers_c5

Omogoča delovanje strani in oddajo naročila.

Na sejo

ngEnabled

Piškotek omogoča delovanje za napredne brskalnike.

10 let

recently_viewed

Omogoča ogled/prikaz zadnjih ogledanih artiklov.

10 let

 

 

Pravice uporabika:

 

Uporabnik ima v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov naslednje pravice:

 

 

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki lahko kadarkoli z zahtevkom na info@stoja-trade.si uveljavlja zgornje pravice. Stoja Trade bo zahtevi ugodil v roku 8 delovnih dni od prejema zahtevka.

 

Osebe, mlajše od 16 let:

 

Osebe mlajše od 16 let, lahko svoje podatke preko spletne strani posredujejo le z dovoljenjem staršev, rejnikov ali skrbnikov.