Novice in dogodki

Drzne napovedi o izgradnji vsaj 1.500 novih stanovanj v prestolnici se do konca prihodnjega leta ne bodo uresničile. Potek gradnje kaže, da bo kupcem na voljo zgolj tretjina napovedanih enot. Tako ni pričakovati, da bodo cene nepremičnin bistveno upadle.

več

Pobudniki poudarjajo, da izpodbijane določbe nedopustno posegajo v svobodno gospodarsko pobudo in v pravico do zasebne lastnine.

več

Predlog bi uvedel dodatne omejitve za že tako eno od bolj reguliranih dejavnosti v Sloveniji. Predlagatelji navajajo, da bi z dodatnimi omejitvami poslovanja nepremičninskih posrednikov, predvsem v smislu omejevanja njihovih cen, vplivali na lažjo dostopnost do stanovanj, zlasti za socialno najranljivejše skupine državljanov. 

več

Sredi junija je stranka Levica v zakonodajni postopek vložila predlog sprememb Zakona o nepremičninskem posredovanju, o katerem bo že v prihodnjem tednu odločal Državni zbor. Predlog bi uvedel dodatne omejitve za že tako eno od bolj reguliranih dejavnosti v Sloveniji. Predlagatelji navajajo, da bi z dodatnimi omejitvami poslovanja nepremičninskih posrednikov, predvsem v smislu omejevanja njihovih cen, vplivali na lažjo dostopnost do stanovanj, zlasti za socialno najranljivejše skupine državljanov.

več

Nerazumne ideje za omejevanje dejavnosti nepremičninskih posrednikov ne pojenjajo.

Nepremičninski posrednik pri opravljanju svojega dela in predvsem opravljanju storitev posredovanja v prometu z nepremičninami varuje tako interese in koristi najemnika, kakor tudi najemodajalca.

Po predlogu politične stranke Levica nepremičninska družba za svoje strokovno delo ne bi smela računati več kot 4% od dogovorjene najemnine oziroma največ eno mesečno najemnino. S tem bi, po mnenju predlagatelja, zmanjšali stroške najemnika in povečali dostopnost najemnih stanovanj v Sloveniji.

več

Ste vedeli, da obstaja zakonska podlaga za oprostitev plačila NUSZ za diplomatska predstavništva? Kot izhaja iz 59. člena Zakona o stavbnih zemljiščih iz l. 1984, lahko uporabnik ozirom najemnik v kolikor je diplomatsko predstavništvo opravičeno plačila NUSZ.

več

Ne pozabite – do 28. februarja je potrebno oddati napoved za odmero dohodnine od dohodka iz oddajanja premoženja v najem. Napoved za odmero dohodnine se odda pri Finančni Upravi RS. Zavezanci za oddajo napovedi za odmero dohodnine od dohodka iz oddajanja premoženja v najem so najemodajalci – fizične osebe, ki so preteklo leto oddajali premično ali nepremično premoženja v najem osebam, ki niso plačniki davka (fizične osebe). Napoved za odmero dohodnine od dohodka iz oddajanja premoženja v najem je potrebno oddati do 28.2. 2019 za preteklo leto.

več

Obveščamo vas, da se je v Celovških dvorih s 1.3.2018 začela prodaja zadnjih treh stanovanj, shramb oz. depojev ter parkirnih mest, in traja do prodaje zalog. Rezervacije posameznih enot niso možne.

več

Tripleks stanovanja v soseski Belle vie Tivoli omogočajo stanovalcem čudovite poglede na Ljubljanski grad, Rožnik, Šmarno goro ter celotno Spodnjo Šiško.

V soseski Belle vie Tivoli v Spodnji Šiški so na voljo še tri tripleks stanovanja z uporabno površino več kot 200 m2 ter več kot 150 m2 zunanjih površin. Vsa tri stanovanja imajo tudi lastniške strešne terase, ki omogočajo naponovljive poglede nad okoliško Ljubljano.

več

V šarmantnem starem predelu Ljubljane blizu Križank in Narodne univerzitetne knjižnice, je zaživel nov večstanovanjski objekt Vila Soteska. Vila ponuija sodobno bivanje v petih prostornih stanovanjih z razkošnimi terasami, ki se odpirajo v mesto, visokimi stropovi, dvigalom in lastnim notranjim vrtom.

več

Na jugovzhodu Lavrice (bližje mestu), na robu naselja z razgledom na travnik in okoliške hribe, se bo v začetku leta 2018 začela gradnja večstanovanjskega objekta. Vselitev bo možna predvidoma v prvem četrtletju leta 2019.

več

Luksuzni vila blok na Dolgem mostu bo stanovalcem omogočal najvišji nivo bivanja, s svojo prefinjeno arhitekturo, premišljenimi tlorisi, ograjenim zemljiščem ter video nadzorom kleti ter glavnega vhoda.

več

Belle vie Tivoli so poimenovali novo stanovanjsko sosesko, ki bo kmalu zrasla v ljubljanski Šiški. Čeprav so se gradbeni stroji šele dobro ogreli, je večina stanovanj v novi soseski že prodana. Na voljo so samo še trije tripleksi in šest poslovnih prostorov, sporočajo iz nepremičninske agencije Stoja Trade.

več

Naša spletna stran uporablja piškotke za namen izboljšave strani in zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje.

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Osebni podatki vseh naših obiskovalcev oz. uporabnikov naše spletne strani, so področje, ki mu posvečamo ogromno pozornosti. V skladu z zakonodajo in normami poskrbimo, da vse standard dosegamo, in s tem zagotovimo varno brskanje po spletni strani.

Upravitelj spletne trgovine Stoja Trade, Stoja Trade d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja Stoja Trade zbira naslednje uporabnikove podatke:

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki na naši spletni strani, ne odgovarjamo.

Zaradi zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi uporabnikovi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do našega spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen tako imenovani sejni piškot za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko Stoja Trade med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki ki se uporabi za prepoznavo uporabnika ob naslednjem obisku, piškotki sistema Google Analytics, piškotki Facebook-a, ki se uporabljajo za boljšo uporabniško izkušnjo na družbenih medijih itd..

Omenjeni podatki, se na strežniku Stoja Trade shranjujejo trajno, z izjemo piškotkov. Za čas trajanja obiska spletne strani, se shranjujejo sejni piškotki, medtem ko se trajni piškotki shranijo na računalnik uporabnika.

Upravitelj Stoja Trade lahko v anonimizirani obliki te piškotke/podatke uporabi za boljšo uporabniško izkušnjo, različne promocijske akcije,…

 

Namen zbiranja osebnih podatkov:

Stoja Trade zbira osebne podatke z naslednjimi nameni:

Stoja Trade bo za potrebe dostave, dostavni službi zaupal le uporabnikov naslov za dostavo.

 

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Nekatere podatke, ki jih Stoja Trade zbira in obdeluje lahko skladno z namenom obdelave posreduje tretjim osebam:

O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Uporabljajo se predvsem za povečanje zadovoljstva uporabnikov, boljše uporabniške izkušnje ter prilagoditve izkušnje vsakemu posamezniku.

 

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo

Ime piškotka

Namen

Čas piškotka

AdWords - A, AdsUserLocale, I, SAG, aptenv, mid

Analiza prodaje, spremljanje obiskov na strani, in ponovno prikazovanje oglasov.

90 dni

Facebook - locale, datr, reg_fb_ref, reg_fb_gate

Za ponovno targetiranje naših uporabnikov, povečanje interakcijo s sledilci na naših družbenih medijih in izboljšati uporabniško izkušnjo na naših družbenih profilih.

Ne poteče

Google Analytics - utma

Merjenje statistike ogleda strani.

2 leti

Google Analytics- utmb

Merjenje časovne statistike obiska uporabnika na stran.

30 min

Google Analytics - utmc

Omogoča statistiko glede na čas odhoda uporabnika iz strani.

Ob zaprtju spletnega brskalnika

Google Analytics - utmz

Omogoča statistiko obiska in prodaje preko različnih kanalov.

6 mesecev

Google Analytics - utmv

Omogoča segmentacijo uporabnikov na strani.

2 leti

Google Analytics - ga

Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje.

6 mesecev

Google Analytics - cid

Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje

6 mesecev

https_enabled

Piškotek nam pove ali je bil uporabnik preusmerjen na zaščiteni protokol (https).

Na sejo

s_pers_c6

Omogoča delovanje strani in oddajo naročila.

Na sejo

s_pers_c5

Omogoča delovanje strani in oddajo naročila.

Na sejo

ngEnabled

Piškotek omogoča delovanje za napredne brskalnike.

10 let

recently_viewed

Omogoča ogled/prikaz zadnjih ogledanih artiklov.

10 let

 

 

Pravice uporabika:

 

Uporabnik ima v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov naslednje pravice:

 

 

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki lahko kadarkoli z zahtevkom na info@stoja-trade.si uveljavlja zgornje pravice. Stoja Trade bo zahtevi ugodil v roku 8 delovnih dni od prejema zahtevka.

 

Osebe, mlajše od 16 let:

 

Osebe mlajše od 16 let, lahko svoje podatke preko spletne strani posredujejo le z dovoljenjem staršev, rejnikov ali skrbnikov.