Novice in dogodki

V Spodnji Šiški raste nova soseska

Novice/kondominij-tivoli-hiska6-1 Novice/Ht-2_pogled-proti-Zgornji-Siski-iz-terase-stanovanja-strehe2_1 Novice/Et-1_pogled-na-notranji-atrij-iz-pritlicnja-stanovanja_1 Novice/kondominij-tivoli_medvedova-vogal3

Belle vie Tivoli so poimenovali novo stanovanjsko sosesko, ki bo kmalu zrasla v ljubljanski Šiški. Čeprav so se gradbeni stroji šele dobro ogreli, je večina stanovanj v novi soseski že prodana. Na voljo so samo še trije tripleksi in šest poslovnih prostorov, sporočajo iz nepremičninske agencije Stoja Trade.

Lokacija ima brez dvoma ključno vlogo pri nepremičninskem poslu, zato morda niti ni nenavadno, da so stanovanja v novi ljubljanski prestižni soseski tako rekoč razprodana. »Ponudba kakovostnih nepremičnin v Ljubljani je še vedno premajhna, da bi zadostila povpraševanju,« pravijo v nepremičninski agenciji Stoja Trade. Njena ekipa je namreč v rekordno hitrem času prodala vsa stanovanja v novi soseski Belle vie Tivoli v ljubljanski Šiški, natančneje v Spodnji Šiški, nedaleč od mestnega središča. »Za zdaj imamo na voljo samo še tri luksuzne triplekse in šest poslovnih prostorov ter parkirna mesta,« so nam pojasnili v agenciji Stoja. Nova soseska bo med Frankopansko ulico na jugu, Medvedovo cesto na vzhodu, Žibertovo ulico na severu in Gubčevo ulico na zahodu. Širše območje ima pretežno stanovanjski značaj, zato bo novi kompleks obstoječo namembnost smiselno dopolnjeval.

Prestižni Belle vie Tivoli

Ne le ime soseske, tudi njena arhitekturna zasnova priča o tem, da se njenim novim prebivalcem obeta lepo življenje. Karejsko zasnovan kompleks je povzet po vzorcih iz neposredne bližine ob Ruski ulici. Vhodi v objekt so orientirani na obodne ceste. Večstanovanjski del objekta je dostopen po desetih ločenih vhodih z vetrolovi, stopnišči in dvigali (od A do J). Vhodi lokalov so na Medvedovo cesto. Uvoz v garažo in izvoz iz nje je predviden s Frankopanske ulice.

Objekt, ki ima pridobljeno energetsko izkaznico razreda B1, bo vseboval garažo v treh kleteh, poslovne prostore v pritličju ob Medvedovi cesti in stanovanja od visokega pritličja do terasnih etaž. V notranjosti soseske je zasnovan skupen atrij, ki je ozelenjen z drevesi in opremljen z otroškim igriščem, peš potmi in klopmi. Ob Frankopanski ulici je predvidena ureditev drevoreda. Delno ozelenjene so tudi ravne strehe objektov, ki so zasnovane deloma kot skupne, deloma kot zasebne terase zgornjih stanovanj. Predvidenih je 195 stanovanj in 6 lokalov, ki jih je možno med seboj združevati, ter 510 parkirnih mest – od tega 500 v treh kletnih garažah, dostopnih po uvozu s Frankopanske ulice in 10 zunanjih enostranskih bočnih parkirnih mest ob Frankopanski ulici.

Tripleks se predstavi

Kot smo že uvodoma zapisali, so na voljo še trije petsobni tripleksi, ki so na terasni etaži in imajo dobrih 217 kvadratnih metrov uporabne stanovanjske površine v treh etažah, pri čemer je zgornja zasnovana kot zasebna strešna terasa s tlakovanim in zelenim delom ter vetrolovom kot izhodom nanjo. Spodnje etaže tripleksov imajo svoje terase delno prekrite s sistemom pergol in zastekljenih nadstrešnic. Velikosti teras – zunanjih površin se razlikujejo med ponujenimi tripleksi in merijo od 176 do 274 kvadratnih metrov. Tako tripleks stanovanja vključno s shrambo v kleti merijo od 409,78 do 503,19 kvadratnega metra. V notranjih stanovanjskih prostorih je razen v kopalnicah, sanitarijah in utilitijih, kjer so talne keramične ploščice, položen gotov dvoslojni lakiran hrastov parket.

Arhitekti so triplekse zasnovali tako, da je delitev na dnevno in nočno cono jasna – dnevni je namenjena prva etaža, nočni pa druga. Obe etaži imata tudi sanitarije – stranišče v prvi in dve kopalnici v drugi. Svetla višina stanovanj je 265 cm, razen kopalnic, ki imajo višino minimalno 250 cm. Spalnice so opremljene z garderobnimi prostori, ki nadomeščajo klasične omare.

Tako kot vsa stanovanja v objektu so tudi tripleksi ustrezno prezračevani ter izolirani toplotno, zvočno in proti vlagi. Za prezračevanje skrbi sistem lokalnega higrosenzibilnega kontroliranega prezračevanja, ki ustreza nizkoenergijskim standardom. S takšnim sistemom lahko stanovanje nenehno nadzorovano prezračujemo in preprečimo vse neprijetnosti, ki nastanejo kot posledica zaprtega in neprezračenega stanovanja. Prav tako je pripravljena tudi inštalacija za kasnejšo vgradnjo naprav za hlajenje »split« izvedbe. Prostori in sanitarna voda pa se ogrevajo po vročevodu, ki velja za najbolj gospodarno obliko. Prav tako so prostori opremljeni z vso potrebno infrastrukturo – električnimi in telekomunikacijskimi vodi. V stanovanjih je predvidena določena stopnja avtomatizacije z možnostjo daljinskega upravljanja, in sicer avtomatsko upravljanje ogrevanja, razsvetljave in senčil. Namen avtomatizacije je zagotovitev višjega bivalnega udobja in izboljšanje energijske učinkovitosti stanovanja.

Priložnost za dober posel

Poleg treh tripleksov je na voljo še šest poslovnih prostorov, ki so v pritličju objekta in gledajo na Medvedovo cesto. Dva lokala merita dobrih 115 kvadratnih metrov, preostali štirje pa skoraj 79 kvadratnih metrov, vsem pa pripada še nekaj kvadratnih metrov shrambe v kleti. Poslovni prostori omogočajo tudi medsebojno povezovanje. Zagotovo je nakup lokala v praktično razprodani novi soseski, kjer bo živeli približno 500 novih stanovalcev, dobra priložnost za razvoj posla. Ker v tem delu Šiške manjka storitvenih dejavnosti, je potencialnih strank bistveno več, saj mednje sodijo tudi vsi okoliški prebivalci, konkurence pa praktično ni. »Glede na naše dolgoletne izkušnje in želje strank, s katerimi sodelujemo, vemo, da so najbolj zaželeni lokali v takih soseskah lekarne, drogerije, raznovrstni saloni, denimo frizerski ali kozmetični, pa tudi zobozdravstvena ordinacija, čistilnica, pekarna in seveda kakšna kavarna,« sklene Zoran Đukić, direktor agencije Stoja.

Naša spletna stran uporablja piškotke za namen izboljšave strani in zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje.

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Osebni podatki vseh naših obiskovalcev oz. uporabnikov naše spletne strani, so področje, ki mu posvečamo ogromno pozornosti. V skladu z zakonodajo in normami poskrbimo, da vse standard dosegamo, in s tem zagotovimo varno brskanje po spletni strani.

Upravitelj spletne trgovine Stoja Trade, Stoja Trade d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja Stoja Trade zbira naslednje uporabnikove podatke:

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki na naši spletni strani, ne odgovarjamo.

Zaradi zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi uporabnikovi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do našega spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen tako imenovani sejni piškot za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko Stoja Trade med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki ki se uporabi za prepoznavo uporabnika ob naslednjem obisku, piškotki sistema Google Analytics, piškotki Facebook-a, ki se uporabljajo za boljšo uporabniško izkušnjo na družbenih medijih itd..

Omenjeni podatki, se na strežniku Stoja Trade shranjujejo trajno, z izjemo piškotkov. Za čas trajanja obiska spletne strani, se shranjujejo sejni piškotki, medtem ko se trajni piškotki shranijo na računalnik uporabnika.

Upravitelj Stoja Trade lahko v anonimizirani obliki te piškotke/podatke uporabi za boljšo uporabniško izkušnjo, različne promocijske akcije,…

 

Namen zbiranja osebnih podatkov:

Stoja Trade zbira osebne podatke z naslednjimi nameni:

Stoja Trade bo za potrebe dostave, dostavni službi zaupal le uporabnikov naslov za dostavo.

 

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Nekatere podatke, ki jih Stoja Trade zbira in obdeluje lahko skladno z namenom obdelave posreduje tretjim osebam:

O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Uporabljajo se predvsem za povečanje zadovoljstva uporabnikov, boljše uporabniške izkušnje ter prilagoditve izkušnje vsakemu posamezniku.

 

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo

Ime piškotka

Namen

Čas piškotka

AdWords - A, AdsUserLocale, I, SAG, aptenv, mid

Analiza prodaje, spremljanje obiskov na strani, in ponovno prikazovanje oglasov.

90 dni

Facebook - locale, datr, reg_fb_ref, reg_fb_gate

Za ponovno targetiranje naših uporabnikov, povečanje interakcijo s sledilci na naših družbenih medijih in izboljšati uporabniško izkušnjo na naših družbenih profilih.

Ne poteče

Google Analytics - utma

Merjenje statistike ogleda strani.

2 leti

Google Analytics- utmb

Merjenje časovne statistike obiska uporabnika na stran.

30 min

Google Analytics - utmc

Omogoča statistiko glede na čas odhoda uporabnika iz strani.

Ob zaprtju spletnega brskalnika

Google Analytics - utmz

Omogoča statistiko obiska in prodaje preko različnih kanalov.

6 mesecev

Google Analytics - utmv

Omogoča segmentacijo uporabnikov na strani.

2 leti

Google Analytics - ga

Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje.

6 mesecev

Google Analytics - cid

Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje

6 mesecev

https_enabled

Piškotek nam pove ali je bil uporabnik preusmerjen na zaščiteni protokol (https).

Na sejo

s_pers_c6

Omogoča delovanje strani in oddajo naročila.

Na sejo

s_pers_c5

Omogoča delovanje strani in oddajo naročila.

Na sejo

ngEnabled

Piškotek omogoča delovanje za napredne brskalnike.

10 let

recently_viewed

Omogoča ogled/prikaz zadnjih ogledanih artiklov.

10 let

 

 

Pravice uporabika:

 

Uporabnik ima v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov naslednje pravice:

 

 

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki lahko kadarkoli z zahtevkom na info@stoja-trade.si uveljavlja zgornje pravice. Stoja Trade bo zahtevi ugodil v roku 8 delovnih dni od prejema zahtevka.

 

Osebe, mlajše od 16 let:

 

Osebe mlajše od 16 let, lahko svoje podatke preko spletne strani posredujejo le z dovoljenjem staršev, rejnikov ali skrbnikov.