Novice in dogodki

Pričetek gradnje druge stolpnice Majske Poljane, Nova Gorica

Novica, news: V prvi polovici leta 2021 bo na voljo 73 novih stanovanj

Novice/IMG_4 Novice/IMG_6

Z današnjo postavitvijo temeljnega kamna se je tudi uradno začela gradnja enajstnadstropne stolpnice B na območju Majskih poljan. Družba K.Tivoli bo za deset milijonov evrov zgradila 73 stanovanj, ki bodo vseljiva v prvi polovici leta 2021. Ko bodo ta prodana, bo sledila še gradnja stolpnice C, tako da bo mesto, v katerem stanovanj primanjkuje, pridobilo 146 novih stanovanj.

 

Septembra leta 2008 sta prvi mož Primorja Dušan Črnigoj in novogoriški župan Mirko Brulc položila temeljni kamen za Majske poljane. Do leta 2010 je tam zrasla prva stolpnica Cedra, potem pa so dela obstala. Primorje je šlo leta 2012 v stečaj, letos poleti pa je družba K.Tivoli od Primorja - v stečaju večje zemljišče z nastavki za nedokončano gradnjo odkupila za 2,74 milijona evrov.

Danes so na Majskih poljanah postavili nov temeljni kamen. Pričetek gradnje stolpnice B sta simbolično naznanila direktor družbe K.Tivoli Tine Vadnal in novogoriški župan Klemen Miklavič. Kot je pojasnil Vadnal, so se držali osnovnih projektov, nekoliko so optimizirali le tlorise, da bodo bolj uporabni in stanovanja bolj funkcionalna.

 

Nova stanovanja bodo cenejša od rabljenih

“S prodajo stanovanj v prvi stolpnici, kjer bo 73 stanovanj, še nismo začeli, bomo pa zdaj, v roku enega tedna. Zanimanje je pa veliko,” je pojasnil Vadnal in dodal, da bo prva stolpnica zgrajena v prvi polovici leta 2021, ko bodo mogoče tudi prve vselitve. Vrednost naložbe v prvo stolpnico je deset milijonov evrov, prav toliko bo stala tudi gradnja druge, s katero bodo začeli takoj, ko bodo prodana vsa stanovanja v prvi.

“Prodajne cene bodo nekaj pod 2000 evrov z ddv za kvadratni meter. Na podlagi tržne analize rabljenih stanovanj v Novi Gorici, ki smo jo naredili, bomo z novimi stanovanji cenejši, saj se cena rabljenih stanovanj na trgu giblje med 2000 in 2200 evrov za kvadratni meter,” je še povedal direktor družbe K.Tivoli, ki je prav za gradnjo na Majskih poljanah ustanovila projektno podjetje K.Majske.

Kot je še pojasnil Vadnal, imajo tudi že kupca za 1000 kvadratnih metrov velik poslovni prostor v stolpnici B, ker je prodajna pogodba v zaključni fazi usklajevanja pa ga še ni hotel razkriti.

Brez stanovanj ni mladih in razvoja

“Nova Gorica je brez resnega gradbišča brez identitete. Končno dobivamo spet eno večje gradbišče in Nova Gorica je znana po tem, da je mesto, ki se gradi. Želimo, da se dograjuje, da se vanjo priseljujejo in v njej ostajajo mladi ljudje in da bomo s tem tudi pospešili razvoj, kajti mladi izobraženi ljudje so nujen pogoj za to, da naše gospodarstvo živi in se razvija,” je po položitvi temeljnega kamna povedal novogoriški župan.

Ker gre za večjo količino stanovanj, ki bodo prišla na trg, na občini pričakujejo, da se bodo sproščala druga, cenejša stanovanja, dostopnejša za tiste, ki nimajo toliko denarja ali kreditne sposobnosti.

“Bistveno pa je to, da se končno zapolnjuje to obmejno območje, ki je bilo do zdaj degradirano, da dobiva svojo podobo, kar je pomembno tudi za izgradnjo somestja. V kratkem bomo uredili Trg Evrope, tukaj pa nastaja nek nov center obeh Goric, somestja, ki bo zgled celi Evropi,” je še povedal župan.

V zvezi s preostalimi zemljišči v bližini, kjer je Primorje ambiciozno načrtovalo tudi več nižjih stanovanjskih blokov, tako da bi bilo v vsej soseski kar 700 stanovanj, družbe K.Tivoli pa ta zemljišča, ki so še v lasti Primorja - v stečaju, za zdaj ne zanimajo, saj so osredotočeni na gradnjo stolpnice B in C, pa je Miklavič pojasnil, da želijo poleg stanovanj tam tudi javne vsebine, nekaj, kar bi prispevalo k življenju v tem delu mesta. “To je nekje na poti med obema centroma Goric in zato še kako pomembno v luči urbanega razvoja,” je sklenil.

 

Članek

Slike: Arhiv Stoja

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke za namen izboljšave strani in zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje.

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Osebni podatki vseh naših obiskovalcev oz. uporabnikov naše spletne strani, so področje, ki mu posvečamo ogromno pozornosti. V skladu z zakonodajo in normami poskrbimo, da vse standard dosegamo, in s tem zagotovimo varno brskanje po spletni strani.

Upravitelj spletne trgovine Stoja Trade, Stoja Trade d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja Stoja Trade zbira naslednje uporabnikove podatke:

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki na naši spletni strani, ne odgovarjamo.

Zaradi zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi uporabnikovi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do našega spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen tako imenovani sejni piškot za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko Stoja Trade med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki ki se uporabi za prepoznavo uporabnika ob naslednjem obisku, piškotki sistema Google Analytics, piškotki Facebook-a, ki se uporabljajo za boljšo uporabniško izkušnjo na družbenih medijih itd..

Omenjeni podatki, se na strežniku Stoja Trade shranjujejo trajno, z izjemo piškotkov. Za čas trajanja obiska spletne strani, se shranjujejo sejni piškotki, medtem ko se trajni piškotki shranijo na računalnik uporabnika.

Upravitelj Stoja Trade lahko v anonimizirani obliki te piškotke/podatke uporabi za boljšo uporabniško izkušnjo, različne promocijske akcije,…

 

Namen zbiranja osebnih podatkov:

Stoja Trade zbira osebne podatke z naslednjimi nameni:

Stoja Trade bo za potrebe dostave, dostavni službi zaupal le uporabnikov naslov za dostavo.

 

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Nekatere podatke, ki jih Stoja Trade zbira in obdeluje lahko skladno z namenom obdelave posreduje tretjim osebam:

O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Uporabljajo se predvsem za povečanje zadovoljstva uporabnikov, boljše uporabniške izkušnje ter prilagoditve izkušnje vsakemu posamezniku.

 

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo

Ime piškotka

Namen

Čas piškotka

AdWords - A, AdsUserLocale, I, SAG, aptenv, mid

Analiza prodaje, spremljanje obiskov na strani, in ponovno prikazovanje oglasov.

90 dni

Facebook - locale, datr, reg_fb_ref, reg_fb_gate

Za ponovno targetiranje naših uporabnikov, povečanje interakcijo s sledilci na naših družbenih medijih in izboljšati uporabniško izkušnjo na naših družbenih profilih.

Ne poteče

Google Analytics - utma

Merjenje statistike ogleda strani.

2 leti

Google Analytics- utmb

Merjenje časovne statistike obiska uporabnika na stran.

30 min

Google Analytics - utmc

Omogoča statistiko glede na čas odhoda uporabnika iz strani.

Ob zaprtju spletnega brskalnika

Google Analytics - utmz

Omogoča statistiko obiska in prodaje preko različnih kanalov.

6 mesecev

Google Analytics - utmv

Omogoča segmentacijo uporabnikov na strani.

2 leti

Google Analytics - ga

Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje.

6 mesecev

Google Analytics - cid

Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje

6 mesecev

https_enabled

Piškotek nam pove ali je bil uporabnik preusmerjen na zaščiteni protokol (https).

Na sejo

s_pers_c6

Omogoča delovanje strani in oddajo naročila.

Na sejo

s_pers_c5

Omogoča delovanje strani in oddajo naročila.

Na sejo

ngEnabled

Piškotek omogoča delovanje za napredne brskalnike.

10 let

recently_viewed

Omogoča ogled/prikaz zadnjih ogledanih artiklov.

10 let

 

 

Pravice uporabika:

 

Uporabnik ima v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov naslednje pravice:

 

 

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki lahko kadarkoli z zahtevkom na info@stoja-trade.si uveljavlja zgornje pravice. Stoja Trade bo zahtevi ugodil v roku 8 delovnih dni od prejema zahtevka.

 

Osebe, mlajše od 16 let:

 

Osebe mlajše od 16 let, lahko svoje podatke preko spletne strani posredujejo le z dovoljenjem staršev, rejnikov ali skrbnikov.