Novice in dogodki

Pred nakupom nepremičnine

Novice/Zajeta-slika

Nakup lastnega doma je ena najpomembnejših odločitev, kar jih boste kdajkoli sprejeli. Pošteno bo spremenila vaše življenje, zato se nanjo dobro pripravite.

Kupujte za prihodnost

Dobro premislite o svojih načrtih za prihodnost. Se nameravate poročiti, imeti otroka, imeti še enega otroka, ostati v tej službi? Stanovanje je namreč dolgoročna naložba, zato ga kupite zase, kot boste čez nekaj let. V njem naj bo dovolj prostora za vse vaše trenutne potrebe, pa tudi za vse, kar nameravate še uresničiti.

Dobro se pozanimajte o razmerah na trgu nepremičnin

Spremljajte gibanje cen nepremičnin in stanovanjskih kreditov, odkrivajte lokacije z ugodnejšo ponudbo, primerjajte ponudnike stanovanjskih kreditov, preračunajte obrestne mere, pozorno berite kreditne pogoje, postavljajte vprašanja, spremljajte načrte za razvoj okolice nepremičnin, ki bodo vplivali na njihovo ceno. Če boste ob pravem času na pravem mestu, boste ugodno kupili stanovanje, ki bo čez nekaj let vredno precej več.

Kupite stanovanje, ki si ga lahko privoščite

Preračunajte, kako bo odplačevanje kredita vplivalo na vaše finančno stanje. Pri tem imejte v mislih še mesečne stroške bivanja in rezervo za nepredvidene dogodke (npr. izpad osebnega dohodka). Poskusite čim večji del cene stanovanja odplačati s pologom. Če ste do sedaj bivali v najemniškem stanovanju, primerjajte odplačevanje kredita z mesečnim plačilom najemnine. Če ste dobro raziskali ponudbo stanovanjskih kreditov, boste znali izbrati najbolj ugodnega. Svojemu kreditnemu svetovalcu zastavite čim več vprašanj o vseh možnih scenarijih najema kredita. Postavite si maksimalni znesek, ki si ga lahko privoščite, ne da bi tvegali kakšne večje težave z odplačevanjem in znotraj teh okvirov poiščite najugodnejše stanovanje po vaši meri.

Dobro si oglejte stanovanja na trgu in izberite pravega

Napišite si seznam želja in pričakovanj, ki jih imate v zvezi z bivalnimi pogoji v stanovanju in okolici. Bosta otroka imela vsak svojo sobo? So v bližini vrtci in šole? Kakšne so prometne povezave? Je otroško igrišče blizu in varno? Koliko približno je mesečnih stroškov? Kje boste parkirali dva družinska avtomobila? Je stanovanje vpisano v zemljiško knjigo? Bodite pozorni tudi v stanovanjih, ki vam bodo pri srcu takoj, ko boste stopili čez vrata. Pridobite čim več informacij od prodajalca, sosedov in nekdanjih lastnikov. Dobro preglejte vse, kar bi vam utegnilo povzročiti večje stroške popravil. Pozanimajte se, ali prodajalec ponuja jamstvo za skrite napake.

Pred nakupom preberite vso dokumentacijo

Najprej se prepričajte, da vam je razumljiv način in postopek prodaje ter pazite, da ne zamudite rokov za oddajo ponudb. Poskrbite, da boste dobro razumeli vse, kar preberete v kupoprodajnih dokumentih. Če niste prepričani o vsebini pogodbe, se pozanimajte pri strokovnjakih, na primer pri notarju, ki bo pogodbo overil. V njej naj bo zajeto vse, kar sta se s prodajalcem dogovorila na ogledih.

Vsa stanovanja v Celovških dvorih so prosta bremen, vpisana v zemljiško knjigo in imajo brezhibno urejeno dokumentacijo.

Stanovanje je vaše

Čestitamo! Postali ste lastniki stanovanja, ki ga sedaj lahko uredite po lastnem okusu. Predstavite se novim sosedom in jim pojasnite, da bo med selitvijo morda malce več hrupa kot običajno. Ne pozabite urediti osebnih dokumentov z novim naslovom. Želimo vam prijetno bivanje v novem domu!

Naša spletna stran uporablja piškotke za namen izboljšave strani in zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje.

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Osebni podatki vseh naših obiskovalcev oz. uporabnikov naše spletne strani, so področje, ki mu posvečamo ogromno pozornosti. V skladu z zakonodajo in normami poskrbimo, da vse standard dosegamo, in s tem zagotovimo varno brskanje po spletni strani.

Upravitelj spletne trgovine Stoja Trade, Stoja Trade d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja Stoja Trade zbira naslednje uporabnikove podatke:

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki na naši spletni strani, ne odgovarjamo.

Zaradi zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi uporabnikovi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do našega spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen tako imenovani sejni piškot za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko Stoja Trade med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki ki se uporabi za prepoznavo uporabnika ob naslednjem obisku, piškotki sistema Google Analytics, piškotki Facebook-a, ki se uporabljajo za boljšo uporabniško izkušnjo na družbenih medijih itd..

Omenjeni podatki, se na strežniku Stoja Trade shranjujejo trajno, z izjemo piškotkov. Za čas trajanja obiska spletne strani, se shranjujejo sejni piškotki, medtem ko se trajni piškotki shranijo na računalnik uporabnika.

Upravitelj Stoja Trade lahko v anonimizirani obliki te piškotke/podatke uporabi za boljšo uporabniško izkušnjo, različne promocijske akcije,…

 

Namen zbiranja osebnih podatkov:

Stoja Trade zbira osebne podatke z naslednjimi nameni:

Stoja Trade bo za potrebe dostave, dostavni službi zaupal le uporabnikov naslov za dostavo.

 

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Nekatere podatke, ki jih Stoja Trade zbira in obdeluje lahko skladno z namenom obdelave posreduje tretjim osebam:

O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Uporabljajo se predvsem za povečanje zadovoljstva uporabnikov, boljše uporabniške izkušnje ter prilagoditve izkušnje vsakemu posamezniku.

 

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo

Ime piškotka

Namen

Čas piškotka

AdWords - A, AdsUserLocale, I, SAG, aptenv, mid

Analiza prodaje, spremljanje obiskov na strani, in ponovno prikazovanje oglasov.

90 dni

Facebook - locale, datr, reg_fb_ref, reg_fb_gate

Za ponovno targetiranje naših uporabnikov, povečanje interakcijo s sledilci na naših družbenih medijih in izboljšati uporabniško izkušnjo na naših družbenih profilih.

Ne poteče

Google Analytics - utma

Merjenje statistike ogleda strani.

2 leti

Google Analytics- utmb

Merjenje časovne statistike obiska uporabnika na stran.

30 min

Google Analytics - utmc

Omogoča statistiko glede na čas odhoda uporabnika iz strani.

Ob zaprtju spletnega brskalnika

Google Analytics - utmz

Omogoča statistiko obiska in prodaje preko različnih kanalov.

6 mesecev

Google Analytics - utmv

Omogoča segmentacijo uporabnikov na strani.

2 leti

Google Analytics - ga

Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje.

6 mesecev

Google Analytics - cid

Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje

6 mesecev

https_enabled

Piškotek nam pove ali je bil uporabnik preusmerjen na zaščiteni protokol (https).

Na sejo

s_pers_c6

Omogoča delovanje strani in oddajo naročila.

Na sejo

s_pers_c5

Omogoča delovanje strani in oddajo naročila.

Na sejo

ngEnabled

Piškotek omogoča delovanje za napredne brskalnike.

10 let

recently_viewed

Omogoča ogled/prikaz zadnjih ogledanih artiklov.

10 let

 

 

Pravice uporabika:

 

Uporabnik ima v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov naslednje pravice:

 

 

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki lahko kadarkoli z zahtevkom na info@stoja-trade.si uveljavlja zgornje pravice. Stoja Trade bo zahtevi ugodil v roku 8 delovnih dni od prejema zahtevka.

 

Osebe, mlajše od 16 let:

 

Osebe mlajše od 16 let, lahko svoje podatke preko spletne strani posredujejo le z dovoljenjem staršev, rejnikov ali skrbnikov.