Novice in dogodki

5 lastnosti dobrega poslovnega prostora

Novice/pekarna_F1Small Novice/kavarna_drugidel_popravek_2Small Novice/roska_od_celovske_popravekSmall Novice/Dnevnik

Odločate se za nakup poslovnega prostora, kjer boste uresničili svoje podjetniške sanje. Ker gre za investicijo, ki bo precej vplivala na vaše poslovanje, od nje pričakujete čim boljše rezultate. Nakup lastnega poslovnega prostora ima nekaj prednosti pred najemom. Če najamete posojilo za nakup, je obrok odplačevanja lahko precej podoben plačilu najemnine, le da prostor postane last podjetja, pri najemanju pa ste vedno odvisni od najemodajalca. Lastni poslovni prostor lahko tudi preurejate in krojite po svoji želji ter ga tako popolnoma prilagajate vašim potrebam. Gotovo imate sami že izdelan seznam lastnosti, ki jih iščete, nekaj pa je splošnih, ki bodo koristile večini dejavnosti.

1. Povpraševanje

Ko si ogledujete poslovne prostore, povprašajte tudi o strukturi prebivalstva ali ostalih dejavnosti v bližnji okolici. Kluba z odrom za rock prireditve ni pametno odpreti v stanovanjski soseski, kjer živijo pretežno mlade družine in starejši ljudje, prav tako ni smotrno odpreti restavracije s kosili v poslovnem okolju, kjer ima vsako podjetje svojo menzo. Lahko pa odprete vrtec v naselju, kjer je veliko otrok ali pekarno v okolju, kjer zjutraj veliko ljudi hiti na delo.  Pozanimajte se torej, kakšne demografske strukutre so prebivalci v okolici (starost, spol, družinska struktura, življenjske navade ipd.) oziroma kakšna je že obstoječa ponudba in kaj manjka uslužbencem poslovne četrti, kjer se nahaja lokal. Razmišljajte dolgoročno in predvidite razvoj podjetja v skladu s predvidenim razvojem prebivalstva soseske (odraščanje otrok, menjave generacij ipd.).

V Celovških dvorih je skupaj 821 stanovanj, v katerih živi veliko mladih družin, pa tudi upokojenci in posamezniki. Naselje je ves čas živahno, na igriščih je veliko otrok in mladine. V neposredni bližini je še nekaj blokovskih naselij (Dravlje, Litostrojska cesta) in veliko dnevnega prometa po Celovški cesti.

2. Dostopnost

Za utečeno obratovanje lokala je pomembno, da je strankam in dostavljalcem omogočen čim bolj enostaven dostop čim bližje vratom. Upoštevajte dostopnost s čim več prevoznimi sredstvi kot so avto, avtobusi, kamioni ter kolesa, ne pozabite pa tudi na pešce in gibalno ovirane. Stranke bodo zadovoljne, če jim boste ponudili tudi zanje rezervirana parkirna mesta oziroma postajališča za kolesa.

Sosesko Celovški dvori odlikuje zelo dobra prometna povezanost, saj leži ob Celovški cesti, ki je ena najbolj prometnih mestnih vpadnic, in ob obvoznici, s katere sta v bližini dva izhoda. Ob soseski so tudi avtobusne in železniške postaje. Celovški dvori so še posebej prijazni pešcem in gibalno oviranim, saj znotraj naselja avtomobili nimajo vstopa. Umaknjeni so v garaže pod bloki, kjer so tudi parkirna mesta, ki pripadajo posameznim lokalom.

3. Razvoj

Če ob nakupu poslovnega prostora razmišljate dolgoročno, lahko ulovite zelo ugodno ceno za lokal, ki bo čez nekaj let zaradi razvoja okolice vreden precej več. S tem boste svojemu podjetju zagotovili dovolj posla tudi v prihodnosti in obenem še oplemenitili premoženje. Pozanimajte se, kaj se bo gradilo v bližnji okolici (rekreativne površine, nova naselja z novimi strankami, obrtniška cona z novimi podjetji, trgovine s povečanim prometom ipd.) in premislite, kako načrti sovpadajo z vašimi.

Gradbeno jamo pred Celovškimi dvori bodo kmalu uredili in odprli prostor proti Celovški cesti, kar bo lokalom v prvi lameli odprlo pogled proti vpadnici. Čez cesto bo zrastlo novo trgovsko središče, ki bo v okolico pripeljalo tudi več obiskovalcev.

Arhitekturna zasnova in tehnična opremljenost

Vsaka dejavnost ima svoje potrebe in pričakovanja o organiziranosti poslovnega prostora, nekaj pa jih je, ki so skupne vsem. Dobro delujoče napeljave in povezanost v telekomunikacijsko omrežje sta nuji, prav tako urejene sanitarije. Če vam je prostor sicer všeč, a bi ga morali za svoje potrebe predelati, preverite, ali ga je možno pregrajevati s predelnimi stenami oziroma povečati z rušenjem sten. Če ste lastnik prostora, boste imeli pri tem popolnoma proste roke, seveda v okviru arhitekturnih in varnostnih standardov.

Večnamembni lokali v Celovških dvorih imajo vso potrebno napeljavo in telekomunikacijske priključke. Prostori so v tretji gradbeni fazi, zato jih je možno urejati povsem po potrebah in željah lastnikov. Svetlobo jim dajejo velika izložbena okna, gostinski lokali pa imajo predvidene tudi atrije za postavitev miz.

Prostor za skladiščenje

Ko si ogledujete primerne poslovne prostore za svojo dejavnost, ne pozabite na prostor za shranjevanje blaga in opreme. Ta naj bo dostopen s prevoznimi sredstvi (avto, kamion) ter dovolj velik za vaše potrebe. Pomembno je tudi, da je prostor suh in zaščiten pred zunanjimi vplivi, pozanimajte pa se tudi o možnostih tehničnega varovanja.

Nekaterim poslovnim prostorom v Celovških dvorih pripadajo tudi skladiščni prostori v kleti, kjer so blizu tudi parkirni prostori. Za prenašanje skladiščenega blaga so na voljo dvigala.

 

* Grafični prikazi so ilustrativni.

Naša spletna stran uporablja piškotke za namen izboljšave strani in zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje.

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Osebni podatki vseh naših obiskovalcev oz. uporabnikov naše spletne strani, so področje, ki mu posvečamo ogromno pozornosti. V skladu z zakonodajo in normami poskrbimo, da vse standard dosegamo, in s tem zagotovimo varno brskanje po spletni strani.

Upravitelj spletne trgovine Stoja Trade, Stoja Trade d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja Stoja Trade zbira naslednje uporabnikove podatke:

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki na naši spletni strani, ne odgovarjamo.

Zaradi zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi uporabnikovi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do našega spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen tako imenovani sejni piškot za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko Stoja Trade med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki ki se uporabi za prepoznavo uporabnika ob naslednjem obisku, piškotki sistema Google Analytics, piškotki Facebook-a, ki se uporabljajo za boljšo uporabniško izkušnjo na družbenih medijih itd..

Omenjeni podatki, se na strežniku Stoja Trade shranjujejo trajno, z izjemo piškotkov. Za čas trajanja obiska spletne strani, se shranjujejo sejni piškotki, medtem ko se trajni piškotki shranijo na računalnik uporabnika.

Upravitelj Stoja Trade lahko v anonimizirani obliki te piškotke/podatke uporabi za boljšo uporabniško izkušnjo, različne promocijske akcije,…

 

Namen zbiranja osebnih podatkov:

Stoja Trade zbira osebne podatke z naslednjimi nameni:

Stoja Trade bo za potrebe dostave, dostavni službi zaupal le uporabnikov naslov za dostavo.

 

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Nekatere podatke, ki jih Stoja Trade zbira in obdeluje lahko skladno z namenom obdelave posreduje tretjim osebam:

O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Uporabljajo se predvsem za povečanje zadovoljstva uporabnikov, boljše uporabniške izkušnje ter prilagoditve izkušnje vsakemu posamezniku.

 

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo

Ime piškotka

Namen

Čas piškotka

AdWords - A, AdsUserLocale, I, SAG, aptenv, mid

Analiza prodaje, spremljanje obiskov na strani, in ponovno prikazovanje oglasov.

90 dni

Facebook - locale, datr, reg_fb_ref, reg_fb_gate

Za ponovno targetiranje naših uporabnikov, povečanje interakcijo s sledilci na naših družbenih medijih in izboljšati uporabniško izkušnjo na naših družbenih profilih.

Ne poteče

Google Analytics - utma

Merjenje statistike ogleda strani.

2 leti

Google Analytics- utmb

Merjenje časovne statistike obiska uporabnika na stran.

30 min

Google Analytics - utmc

Omogoča statistiko glede na čas odhoda uporabnika iz strani.

Ob zaprtju spletnega brskalnika

Google Analytics - utmz

Omogoča statistiko obiska in prodaje preko različnih kanalov.

6 mesecev

Google Analytics - utmv

Omogoča segmentacijo uporabnikov na strani.

2 leti

Google Analytics - ga

Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje.

6 mesecev

Google Analytics - cid

Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje

6 mesecev

https_enabled

Piškotek nam pove ali je bil uporabnik preusmerjen na zaščiteni protokol (https).

Na sejo

s_pers_c6

Omogoča delovanje strani in oddajo naročila.

Na sejo

s_pers_c5

Omogoča delovanje strani in oddajo naročila.

Na sejo

ngEnabled

Piškotek omogoča delovanje za napredne brskalnike.

10 let

recently_viewed

Omogoča ogled/prikaz zadnjih ogledanih artiklov.

10 let

 

 

Pravice uporabika:

 

Uporabnik ima v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov naslednje pravice:

 

 

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki lahko kadarkoli z zahtevkom na info@stoja-trade.si uveljavlja zgornje pravice. Stoja Trade bo zahtevi ugodil v roku 8 delovnih dni od prejema zahtevka.

 

Osebe, mlajše od 16 let:

 

Osebe mlajše od 16 let, lahko svoje podatke preko spletne strani posredujejo le z dovoljenjem staršev, rejnikov ali skrbnikov.