Intervju z nje. eksc. dr. Anna Elisabeth Prinz: »Idealna kombinacija vsega, kar mi je všeč.«

Veleposlanica Zvezne Republike Nemčije

Nje. eksc. dr. Anna Elisabeth Prinz Impression_H.E._Anna_Prinz/Nje.-eksc.-dr.-Anna-Elisabeth-Prinz-in-Borit-Pahor Nje. eksc. dr. Anna Elisabeth Prinz2

Njena ekscelenca dr. Anna Elisabeth Prinz je veleposlanica Zvezne republike Nemčije v Sloveniji že od julija 2013. Preden je prevzela mesto na Nemškem zunanjem ministrstvu, je dr. Prinz delala v Sri Lanki, Romuniji, Jakarti in na Japonskem. Pred njenim prihodom v Slovenijo je bila Komisarka za mednarodno sodelovanje in izmenjavo v znanosti na Ministrstvu za zunanje zadeve v Berlinu. Predana svojemu delu in združevanju ljudi, dr. Prinz uživa v načinu življenja v Ljubljani. Pri selitvi v Ljubljano, si je pomagala s storitvam podjetja Stoja nepremičnine1.

 

Kdaj ste prvič obiskali Ljubljano?

Tukaj sem bila pred Nemčijo in po tem, ko je Slovenija predsedovala Svetu EU, takrat smo začeli sodelovati. Slovenija mi je bila zelo všeč, ljudje so me toplo sprejeli in to je tudi eden izmed razlogov, zakaj sem si želela priti nazaj.

 

Kako vam je všeč življenje v Sloveniji in kdaj ste prvič sodelovali s podjetjem Stoja nepremičnine1?

Zelo mi je všeč življenje tukaj, zame je to idealna kombinacija vsega, kar mi je všeč. Ko sem prvič prišla v Ljubljano, sem iskala prijetno nepremičnino v neposredni bližini centra, tako sem prišla v stik s podjetjem Stoja nepremičnine1. Stoja mi je bila v veliko pomoč: pokazali so mi mesto in možnosti za bivanje v njem. Nato sem se zaljubila v eno izmed nepremičnin, ki smo jo kupili pred nekaj meseci. Je idealna za moj namen, in sicer združevati in povezovati politike, umetnike, poslovneže in vse tiste, ki jih zanima promocija razmerij in odnosov. Rezidenca, ki smo jo izbrali mi to omogoča.

S podjetjem Stoja nepremičnine1 imamo dolgo zgodovino sodelovanj, ki so aktualni še danes in do sedaj so nam vedno ponudili prave nepremičnine, kot tudi stanovanja za naše zaposlene. Ravno tako mi je všeč, da je Stoja prisotna na mnogih pomembnih socialnih dogodkih, kot je bila na primer Diplomatska Regata.

 

Na začetku leta je bila zgodovinska Vila Vidmar, ki se nahaja v Ljubljani, kupljena za rezidenco Nemškega ambasadorja. Kakšno vlogo je imela Stoja pri nakupu te rezidence?

Zelo je bilo pomembno, da država kupi hišo, ki je znotraj cenovnih omejitev in določenih postopkov. Ko sem prvič videla hišo in sem izvedela za njeno zgodovinsko pomembnost, sem vedela, da hiše ne smemo pustiti nenaseljene, ker je bila prazna že več kot eno leto. Potrebno jo je bilo zaščititi in ohraniti in s tem poudariti pomembnost združevanja ljudi. Najprej sem hišo najela, da bi preverila njeno stanje; ali je bila dobro zgrajena in, ali pušča. Tako sem hišo opazovala med zimo, nato pa začela prepričevati naše ministrstvo v nakup te hiše. Glede na to, da raje najemajo, sem imela srečo, da so me delegacije, ki so obiskale Slovenijo, podprle. Poleg tega, pa je bila vila zelo dobro obnovljena; predhodni lastnik je vložil veliko truda in časa v ohranjevanje stavbe. Tako smo zaupali v kvaliteto zgradbe in se odločili za nakup. Stoja je najprej posredovala pri sestavi najemne pogodbe in kasneje tudi pri sestavi kupoprodajne pogodbe. Oba podpisa pogodb sta bila zaključena brez težav.

 

Ste morda kdaj preizkusili platformo Diplomatic Corporate Services (DCS)? Se vam je zdela uporabna?

Platformo sem preizkusila in glede na to, kar sem videla, se mi zdi zelo uporabna. Se mi pa zdi, da bi bilo uporabno, da bi stran ponujala več informacij glede dogodkov v Ljubljani. Namreč, vsaka ambasada organizira svoje dogodke in včasih je preveč dogodkov eden za drugim v kratkem obdobju in ljudje se ne morajo udeležiti vseh, saj se med seboj prekrivajo. Zato menim, da bi bil pregled vseh dogodkov, da bi Stoja kontaktirala vsako ambasado, zelo uporaben. Ker obstaja mnogo spletnih strani, ki oglašujejo kulturne dogodke, ne potrebujemo še ene strani z istim namenom. Če bi pa imeli, na primer seznam državnih dni ali državnih kulturnih festivalov planiranih s strani ambasad, bi bilo to v veliko pomoč. Ravno tako, bi bila vključitev dogodkov in aktivnosti Gospodarske zbornice Slovenije in klubov v Sloveniji, ki se jih diplomati običajno udeležujejo, v veliko pomoč.

 

Za konec bi vas prosili, da z nekaj besedami opišete Stojo.

Stoja je ena izmed največjih nepremičninskih agencij v Sloveniji in ima posledično veliko znanj, zelo izkušeno ekipo in realne ponudbe, zaradi tega so seveda ena izmed najbolj uglednih kontaktov, če iščeš nepremičnino v Sloveniji. Menim, da je konkurenca pomembna in vzdržuje visok standard, lahko imajo tudi dobre ponudbe, toda do sedaj smo skoraj vse nepremičninske posle urejali preko Stoje. Do sedaj smo imeli dobre izkušnje s to agencijo.

 


1 Stoja Trade d.o.o.

Naša spletna stran uporablja piškotke za namen izboljšave strani in zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje.

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Osebni podatki vseh naših obiskovalcev oz. uporabnikov naše spletne strani, so področje, ki mu posvečamo ogromno pozornosti. V skladu z zakonodajo in normami poskrbimo, da vse standard dosegamo, in s tem zagotovimo varno brskanje po spletni strani.

Upravitelj spletne trgovine Stoja Trade, Stoja Trade d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja Stoja Trade zbira naslednje uporabnikove podatke:

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki na naši spletni strani, ne odgovarjamo.

Zaradi zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi uporabnikovi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do našega spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen tako imenovani sejni piškot za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko Stoja Trade med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki ki se uporabi za prepoznavo uporabnika ob naslednjem obisku, piškotki sistema Google Analytics, piškotki Facebook-a, ki se uporabljajo za boljšo uporabniško izkušnjo na družbenih medijih itd..

Omenjeni podatki, se na strežniku Stoja Trade shranjujejo trajno, z izjemo piškotkov. Za čas trajanja obiska spletne strani, se shranjujejo sejni piškotki, medtem ko se trajni piškotki shranijo na računalnik uporabnika.

Upravitelj Stoja Trade lahko v anonimizirani obliki te piškotke/podatke uporabi za boljšo uporabniško izkušnjo, različne promocijske akcije,…

 

Namen zbiranja osebnih podatkov:

Stoja Trade zbira osebne podatke z naslednjimi nameni:

Stoja Trade bo za potrebe dostave, dostavni službi zaupal le uporabnikov naslov za dostavo.

 

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Nekatere podatke, ki jih Stoja Trade zbira in obdeluje lahko skladno z namenom obdelave posreduje tretjim osebam:

O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Uporabljajo se predvsem za povečanje zadovoljstva uporabnikov, boljše uporabniške izkušnje ter prilagoditve izkušnje vsakemu posamezniku.

 

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo

Ime piškotka

Namen

Čas piškotka

AdWords - A, AdsUserLocale, I, SAG, aptenv, mid

Analiza prodaje, spremljanje obiskov na strani, in ponovno prikazovanje oglasov.

90 dni

Facebook - locale, datr, reg_fb_ref, reg_fb_gate

Za ponovno targetiranje naših uporabnikov, povečanje interakcijo s sledilci na naših družbenih medijih in izboljšati uporabniško izkušnjo na naših družbenih profilih.

Ne poteče

Google Analytics - utma

Merjenje statistike ogleda strani.

2 leti

Google Analytics- utmb

Merjenje časovne statistike obiska uporabnika na stran.

30 min

Google Analytics - utmc

Omogoča statistiko glede na čas odhoda uporabnika iz strani.

Ob zaprtju spletnega brskalnika

Google Analytics - utmz

Omogoča statistiko obiska in prodaje preko različnih kanalov.

6 mesecev

Google Analytics - utmv

Omogoča segmentacijo uporabnikov na strani.

2 leti

Google Analytics - ga

Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje.

6 mesecev

Google Analytics - cid

Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje

6 mesecev

https_enabled

Piškotek nam pove ali je bil uporabnik preusmerjen na zaščiteni protokol (https).

Na sejo

s_pers_c6

Omogoča delovanje strani in oddajo naročila.

Na sejo

s_pers_c5

Omogoča delovanje strani in oddajo naročila.

Na sejo

ngEnabled

Piškotek omogoča delovanje za napredne brskalnike.

10 let

recently_viewed

Omogoča ogled/prikaz zadnjih ogledanih artiklov.

10 let

 

 

Pravice uporabika:

 

Uporabnik ima v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov naslednje pravice:

 

 

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki lahko kadarkoli z zahtevkom na info@stoja-trade.si uveljavlja zgornje pravice. Stoja Trade bo zahtevi ugodil v roku 8 delovnih dni od prejema zahtevka.

 

Osebe, mlajše od 16 let:

 

Osebe mlajše od 16 let, lahko svoje podatke preko spletne strani posredujejo le z dovoljenjem staršev, rejnikov ali skrbnikov.