ODDAM STANOVANJE: Kakšen je dober najemnik/najemodajalec

23. marec 2018

oddamo moderno stanovanje v centru Ljubljane <span>[Avtor: Stoja Trade d.o.o.]</span> prodamo čudovito stanovanje v Ljubljani <span>[Avtor: Stoja nepremičnine]</span> Prodamo staromeščansko stanovanje v centru Ljubljane <span>[Avtor: Stoja Trade d.o.o.]</span>

Kdorkoli je na internet objavil oglas, ki se začne z besedno zvezo ODDAM STANOVANJE, je najbrž spoznal pestro skupino ljudi, ki so se na oglas odzvali. Poznamo pa tudi zgodbe, kjer sta se najemnik in lastnik zapletla v dolgoletno pravno vojno, ki je bila posledica nepoznavanje dolžnosti na eni in izkoriščanja pravic na drugi strani.

 

Torej, kako prepoznati slabega najemnika/lastnika, ko se odzovemo oz. objavimo oglas, ODDAM STANOVANJE?

 

1. Oddam stanovaje, dobim »norce«

 

Kot smo že omenili, je paleta ljudi, ki se odzovejo našemu oglasu lahko precej pestra in na čase tudi bizarna. Spoznamo ogromno število ljudi, ki na prvi pogled delujejo čisto normalno, vendar se kasneje izkaže ravno nasprotno.

 

Ko se odločamo, ali bomo pod svojo streho sprejeli novega najemnika, je prvi vtis vsekakor pomemben. Ali nam je oseba simpatična, imamo občutek, da ji lahko zaupamo ipd. Sledite svojemu občutku, saj vas ta le redko zavaja. Imejte tudi v mislih, da boste potem to osebo redno srečevali. Če sprejmete nekoga, ki vam že na začetku ni simpatičen, kako boste potem z njim dolgoročno sodelovali oz. živeli?

 

Enako velja za najemnike. Imate že na začetku občutek, da lastniku ne morete zaupati in da bo sodelovanje z njim težavno? Potem samo stran, saj je na še veliko drugih stanovanj, kjer se boste počutili bolje in boste srečnejši.

 

 

2. Oglas je eno, realnost je drugo

 

To načelo velja pri oglasu oddam stanovanje, ali pa pri oglasu za nakup avtomobila. Slike, ki jih vidite na oglasu, so lahko zelo zavajajoče. Danes namreč ni težko računalniško popraviti estetske napake in samo stanovanje prikazati v lepši luči, kot dejansko je.

 

Zato nikar ne sklepajte pogodb na daljavo brez predhodnega ogleda.  S tem si ne delate nobene usluge. Preden sklenete najemniško pogodbo, morate poznati stanovanje in ga dodobra pregledati. Veliko ljudi namreč tega ne naredi in se samo na podlagi slik vseli v stanovanje. To se izkaže za katastrofalno, na koncu pa vas lastnik še obtoži, da ste vi tisti, ki je povzročil vso škodo.

 

 

3. Pravni vidiki oddaje/najema stanovanja

 

Ko se najemnik in lastnik dogovorita o vseh podrobnostih, se sklene najemna pogodba. Pogodba obe strani zavezuje, da se držita dogovorjenih rokov plačila in da izpolnjujeta vse ostale pogodbene  obveznosti. Toda, ali poznate vse pravice in dolžnosti, ki jih vključuje pogodba? Če s tem niste seznanjeni, si jih PREBERITE.

 

Potrebno je poskrbeti tudi za zavarovanja. Namreč zavarovanje nepremičnine ne krije stvari, ki so v stanovanju. To pomeni, da če vihar poškoduje streho, se škoda krije preko zavarovalne police lastnika. Če pa strela poškoduje računalnik v stanovanju, potem se to navadno krije preko zavarovalne police najemnika. Seveda v kolikor je bila ta sklenjena.

 

 

4. Kako lahko hitro oddam stanovanje brez nevšečnosti?

 

Obrnite se na nas. Imamo veliko izkušenj na področju nepremičnin, saj smo ene izmed vodilnih agencij v Sloveniji. Z nami boste stanovanje oddali pravim osebam, ne da bi vas skrbelo, kaj se z njim dogaja. Pomagali vam bomo tudi pri vseh pravnih aspektih in pri sestavi najemne pogodbe.

 

Pravtako pa poskrbimo za vse, ki še iščete svoje gnezdo. V naši bazi najdete študentska, družinska ter tudi luksuzna stanovanja. Predvsem pa so to preverjeni lastniki, pri katerih boste dobili lepa, urejena in čista stanovnaja.

Naša spletna stran uporablja piškotke za namen izboljšave strani in zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje.

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Osebni podatki vseh naših obiskovalcev oz. uporabnikov naše spletne strani, so področje, ki mu posvečamo ogromno pozornosti. V skladu z zakonodajo in normami poskrbimo, da vse standard dosegamo, in s tem zagotovimo varno brskanje po spletni strani.

Upravitelj spletne trgovine Stoja Trade, Stoja Trade d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja Stoja Trade zbira naslednje uporabnikove podatke:

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki na naši spletni strani, ne odgovarjamo.

Zaradi zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi uporabnikovi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do našega spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen tako imenovani sejni piškot za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko Stoja Trade med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki ki se uporabi za prepoznavo uporabnika ob naslednjem obisku, piškotki sistema Google Analytics, piškotki Facebook-a, ki se uporabljajo za boljšo uporabniško izkušnjo na družbenih medijih itd..

Omenjeni podatki, se na strežniku Stoja Trade shranjujejo trajno, z izjemo piškotkov. Za čas trajanja obiska spletne strani, se shranjujejo sejni piškotki, medtem ko se trajni piškotki shranijo na računalnik uporabnika.

Upravitelj Stoja Trade lahko v anonimizirani obliki te piškotke/podatke uporabi za boljšo uporabniško izkušnjo, različne promocijske akcije,…

 

Namen zbiranja osebnih podatkov:

Stoja Trade zbira osebne podatke z naslednjimi nameni:

Stoja Trade bo za potrebe dostave, dostavni službi zaupal le uporabnikov naslov za dostavo.

 

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Nekatere podatke, ki jih Stoja Trade zbira in obdeluje lahko skladno z namenom obdelave posreduje tretjim osebam:

O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Uporabljajo se predvsem za povečanje zadovoljstva uporabnikov, boljše uporabniške izkušnje ter prilagoditve izkušnje vsakemu posamezniku.

 

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo

Ime piškotka

Namen

Čas piškotka

AdWords - A, AdsUserLocale, I, SAG, aptenv, mid

Analiza prodaje, spremljanje obiskov na strani, in ponovno prikazovanje oglasov.

90 dni

Facebook - locale, datr, reg_fb_ref, reg_fb_gate

Za ponovno targetiranje naših uporabnikov, povečanje interakcijo s sledilci na naših družbenih medijih in izboljšati uporabniško izkušnjo na naših družbenih profilih.

Ne poteče

Google Analytics - utma

Merjenje statistike ogleda strani.

2 leti

Google Analytics- utmb

Merjenje časovne statistike obiska uporabnika na stran.

30 min

Google Analytics - utmc

Omogoča statistiko glede na čas odhoda uporabnika iz strani.

Ob zaprtju spletnega brskalnika

Google Analytics - utmz

Omogoča statistiko obiska in prodaje preko različnih kanalov.

6 mesecev

Google Analytics - utmv

Omogoča segmentacijo uporabnikov na strani.

2 leti

Google Analytics - ga

Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje.

6 mesecev

Google Analytics - cid

Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje

6 mesecev

https_enabled

Piškotek nam pove ali je bil uporabnik preusmerjen na zaščiteni protokol (https).

Na sejo

s_pers_c6

Omogoča delovanje strani in oddajo naročila.

Na sejo

s_pers_c5

Omogoča delovanje strani in oddajo naročila.

Na sejo

ngEnabled

Piškotek omogoča delovanje za napredne brskalnike.

10 let

recently_viewed

Omogoča ogled/prikaz zadnjih ogledanih artiklov.

10 let

 

 

Pravice uporabika:

 

Uporabnik ima v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov naslednje pravice:

 

 

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki lahko kadarkoli z zahtevkom na info@stoja-trade.si uveljavlja zgornje pravice. Stoja Trade bo zahtevi ugodil v roku 8 delovnih dni od prejema zahtevka.

 

Osebe, mlajše od 16 let:

 

Osebe mlajše od 16 let, lahko svoje podatke preko spletne strani posredujejo le z dovoljenjem staršev, rejnikov ali skrbnikov.