5 trikov, kako izboljšati svoj poslovni prostor

23. marec 2018

Poslovni objekt v Šiški <span>[Avtor: Stoja Trade d.o.o.]</span> čudoviti pisarniški prostori za Bežigradom <span>[Avtor: Stoja nepremičnine]</span> svetle pisarne Ljubljana Slovenija <span>[Avtor: Stoja Trade d.o.o.]</span> prodaja pisarn Ljubljana <span>[Avtor: Stoja nepremičnine]</span>

Poslovni prostor je kraj, kjer moramo biti fokusirani, zbrani in kreativni. Ne glede na to, ali delate zase, ali pa ste pri nekom zaposleni, je NUJNO, da je vaša pisarna primerna za efektivno delo. Če na delovnem mestu niste UČINKOVITI, se lahko hitro zgodi, da ostanete brez njega, tega pa si nihče ne želi.

 

Če je poslovni prostor poln distrakcij, potem težko ostanemo zbrani in fokusirani. Zato smo za vas pripravili 5 kratkih nasvetov, ki bodo vašo pisarno spremenili v CENTER EFEKTIVNOSTI!

 

1. Poslovni prostor mora biti svetel

 

Nihče ne želi delati v temnici. Vsi imamo radi svetle in odprte prostore. In taka mora biti tudi vaša pisarna. Svetloba vas napolni z energijo in takoj ste bolj produktivni. Tudi vzdušje je veliko boljše svetli pisarni kot pa, če sedite v mračnem prostoru, kjer ste cel dan zaspani in je vaša produktivnost na ničli.

 

2. Primerna višina pisalne mize in stola

 

Morda se to sliši malce nenavadno, je to eden izmed glavnih razlogov za slabo produktivnost. Če je pisarniški stol neudoben in vam povzroča bolečine v hrbtu, se ne boste nikoli zbrali, saj vas bo vedno nekaj »špikalo« in vsakih 10 minut boste morali vstati in se pretegniti. Nič kaj produktivno kajne?

 

Pomemben pa je tudi položaj monitorja. Oddaljenost monitorja naj bo med 60-90 cm od vaših oči, sam vrh pa naj bo z njimi poravnan. S tem bo vaš vrat ostal v  naravni legi in bolečin bo bistveno manj, kot če bi mogli na monitor gledat gor oz. dol. Čeprav je to čisto preprost trik, lahko bistveno dvigne produktivnost, saj vam odpravi bolečine, ki se pojavijo zaradi neudobnosti in nenaravne drže.

 

3. Poslovni prostor mora biti ČIST

 

Kje se bolje počutite, v razmetanem in umazanem prostoru ali v prostoru, ki je urejen in organiziran? Verjamemo, da se večina ljudi bolje počuti v drugem. Namreč, nihče ne mara živeti v neredu, in čeprav se nam včasih ne da pospravljati, nas neurejenost slej ko prej začne motiti.

 

Podobno je s pisarno. Neurejeni papirji na mizi, smeti na tleh in prah na monitorju so velik razlog za slabšo produktivnost. Čeprav to lahko nekaj časa ignoriramo nam umazanija vsak dan krade več pozornosti, ko razmišljamo, da moramo to in to pospraviti. Zato, si vsak dan vzemite 10 minut časa in pospravite pisarno ter si s tem zagotovite višjo produktivnost.

 

4. Temperatura v sobi

 

Ali ste vedeli, da toplejše sobe zvišujejo produktivnost? Res je, če je toplo smo bolj produktivni. Večina poslovnih prostorov ima temperaturo med 18-20 stopinjami. To je za marsikoga premrzlo in se dobesedno trese na svojem delovnem mestu. Zato, če že nimate dostopa do termostata, si prinesite kakšno odejo oz. pulover, da se boste ogreli. Vaša produktivnost vam bo hvaležna.

 

 

5. Vonj in barva sobe

 

Poslovni prostor mora oddajati pozitivne vibracije. S pozitivni vibracijami se zvišuje pisarniško vzdušje in posledično tudi produktivnost. K pozitivnim vibracijam pa veliko pripomoreta barva in vonj sobe.

 

Kričeče barve odvračajo pozornost in zbijajo produktivnost, medtem, ko nežne barve pomirjajo in sproščajo. To pomaga pri kreativnosti in ustvarjalnosti saj v taki sobi lažje razmišljamo in oko nam lažje počiva na lepi barvi kot pa na kričeči.

 

Še bolj pomembne je vonj. Če bo poslovni prostor »dišal« po uspehu, potem tudi bo uspešen! Za večjo produktivnost lahko prostor odišavite z naslednjimi dišavami:

 

-CIMET (Povečuje fokus)

-SIVKA (Sprošča in pomirja)

-CITRUSI (Zbuja in izboljšuje vzdušje)

-BOR (Povečuje pozornost)

 

Z uporabo zgoraj naštetih vonjav bo vaš poslovni prostor zadišal po uspehu in rezultati bodo samodejno sledili.

Naša spletna stran uporablja piškotke za namen izboljšave strani in zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje.

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Osebni podatki vseh naših obiskovalcev oz. uporabnikov naše spletne strani, so področje, ki mu posvečamo ogromno pozornosti. V skladu z zakonodajo in normami poskrbimo, da vse standard dosegamo, in s tem zagotovimo varno brskanje po spletni strani.

Upravitelj spletne trgovine Stoja Trade, Stoja Trade d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja Stoja Trade zbira naslednje uporabnikove podatke:

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki na naši spletni strani, ne odgovarjamo.

Zaradi zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi uporabnikovi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do našega spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen tako imenovani sejni piškot za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko Stoja Trade med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki ki se uporabi za prepoznavo uporabnika ob naslednjem obisku, piškotki sistema Google Analytics, piškotki Facebook-a, ki se uporabljajo za boljšo uporabniško izkušnjo na družbenih medijih itd..

Omenjeni podatki, se na strežniku Stoja Trade shranjujejo trajno, z izjemo piškotkov. Za čas trajanja obiska spletne strani, se shranjujejo sejni piškotki, medtem ko se trajni piškotki shranijo na računalnik uporabnika.

Upravitelj Stoja Trade lahko v anonimizirani obliki te piškotke/podatke uporabi za boljšo uporabniško izkušnjo, različne promocijske akcije,…

 

Namen zbiranja osebnih podatkov:

Stoja Trade zbira osebne podatke z naslednjimi nameni:

Stoja Trade bo za potrebe dostave, dostavni službi zaupal le uporabnikov naslov za dostavo.

 

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Nekatere podatke, ki jih Stoja Trade zbira in obdeluje lahko skladno z namenom obdelave posreduje tretjim osebam:

O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Uporabljajo se predvsem za povečanje zadovoljstva uporabnikov, boljše uporabniške izkušnje ter prilagoditve izkušnje vsakemu posamezniku.

 

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo

Ime piškotka

Namen

Čas piškotka

AdWords - A, AdsUserLocale, I, SAG, aptenv, mid

Analiza prodaje, spremljanje obiskov na strani, in ponovno prikazovanje oglasov.

90 dni

Facebook - locale, datr, reg_fb_ref, reg_fb_gate

Za ponovno targetiranje naših uporabnikov, povečanje interakcijo s sledilci na naših družbenih medijih in izboljšati uporabniško izkušnjo na naših družbenih profilih.

Ne poteče

Google Analytics - utma

Merjenje statistike ogleda strani.

2 leti

Google Analytics- utmb

Merjenje časovne statistike obiska uporabnika na stran.

30 min

Google Analytics - utmc

Omogoča statistiko glede na čas odhoda uporabnika iz strani.

Ob zaprtju spletnega brskalnika

Google Analytics - utmz

Omogoča statistiko obiska in prodaje preko različnih kanalov.

6 mesecev

Google Analytics - utmv

Omogoča segmentacijo uporabnikov na strani.

2 leti

Google Analytics - ga

Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje.

6 mesecev

Google Analytics - cid

Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje

6 mesecev

https_enabled

Piškotek nam pove ali je bil uporabnik preusmerjen na zaščiteni protokol (https).

Na sejo

s_pers_c6

Omogoča delovanje strani in oddajo naročila.

Na sejo

s_pers_c5

Omogoča delovanje strani in oddajo naročila.

Na sejo

ngEnabled

Piškotek omogoča delovanje za napredne brskalnike.

10 let

recently_viewed

Omogoča ogled/prikaz zadnjih ogledanih artiklov.

10 let

 

 

Pravice uporabika:

 

Uporabnik ima v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov naslednje pravice:

 

 

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki lahko kadarkoli z zahtevkom na info@stoja-trade.si uveljavlja zgornje pravice. Stoja Trade bo zahtevi ugodil v roku 8 delovnih dni od prejema zahtevka.

 

Osebe, mlajše od 16 let:

 

Osebe mlajše od 16 let, lahko svoje podatke preko spletne strani posredujejo le z dovoljenjem staršev, rejnikov ali skrbnikov.