5 stvari, ki jih morate upoštevati pri nakupu nepremičnine

10. november 2017

Blog/Prodaja-stanovanja-Ljubljana-center Blog/Prodaja-stanovanja-Ljubljana-center_1 Blog/Prodaja-stanovanja-Rozna-dolina Blog/Prodaja-hise-Vic

Nakup nepremičnine je pomembna življenjska odločitev, zato se mu posvetite preudarno. Vzemite si čas in si dobro oglejte vsako nepremičnino, za katero se vam zdi, da bi lahko bila vaš dom. Sestavite si ožji seznam tistih, ki so vas najbolj navdušile in si jih oglejte dvakrat, če je potrebno tudi trikrat. Prepričajte se, da se v njih res dobro počutite, a ne pozabite povprašati po vseh stroških, pomanjkljivostih in potrebnih obnovitvenih delih. Upoštevajte vse pridobljene informacije, jih dobro pretehtajte in se šele nato odločite za nakup.

 

Da bi pri iskanju idealne nepremičnine izgubili čim manj časa in denarja, z vami delimo nekaj nasvetov, kako se pripraviti na nakup:

 

NAČRT - Preden se lotite ogledovanja, se sami, s partnerjem ali družino pogovorite, kakšna so vaša pričakovanja in želje v zvezi z novim domom. Ne razmišljajte le o trenutni situaciji, upoštevajte tudi načrte za prihodnost. Pripravite seznam kriterijev, ki jim mora nepremičnina zadostovati in vprašanj, ki jih boste zastavili prodajalcem na ogledih. Posvetujte se, ali bi radi živeli v novogradnji, ali v starejšem objektu. Koliko sob potrebujete? Ocenite, koliko denarja lahko vložite v obnovo in opremo nepremičnine. So vam pomembnejša parkirišča ali dobre povezave mestnega potniškega prometa? Potrebujete dvigalo ali ne? Vse to so osnove za hitro in učinkovito iskanje nepremičnine. Če se ga lotite preveč široko, se vam lahko zgodi, da boste našli čudovito nepremičnino po ugodni ceni, ki pa bo na neustrezni lokaciji. Z dobrim načrtom se boste izognili slabi volji, predvsem pa izgubi časa in denarja.

 

PONUDBA – Ko razčistite, kaj iščete, se lotite iskanja. Dnevno spremljajte nepremičninske portale in spletne strani nepremičninskih agencij. Zaradi trenutnih ugodnih razmer na nepremičninskem trgu je povpraševanja res veliko, zato morate pozorno spremljati ponudbo in hitro reagirati, ko najdete nepremičnino po vašem okusu. Nastavite si filtre iskanja v skladu z vašim načrtom in naročite e-obvestila o ustreznih nepremičninah, ki se bodo pojavile na trgu. O ponudbi nepremičnin, ki ustrezajo vašim željam in potrebam vas bo obveščal tudi dober nepremičninski posrednik, zato mu kar se da natančno opišite, kaj iščete.

 

LOKACIJA – Ko je govora o nepremičninah, se vedno poudarja pomen lokacije. Kupce pogosto pritegnejo elitne soseske ali priljubljena okrožja, a o lokaciji morate razmišljati s svojega stališča, ne s stališča lokacije. Koliko časa se boste vozili v službo? Boste lahko parkirali blizu doma? Če načrtujete družino, pomislite, ali je stanovanje dostopno z otroškimi vozički? Je blizu vrtec, v katerega boste po službi prispeli pravočasno? Imate radi tišino? Potem stanovanje v centru mesta morda ni najboljša izbira. Za udobno in kakovostno bivanje je pomembna tudi bližina pošte, banke, zdravstvenega doma in trgovine. Skratka, najboljša lokacija je tista, ki najbolj ustreza vašim potrebam in življenjskemu slogu.

 

UGODEN ČAS ZA NAKUPE – Cene na nepremičninskem trgu se ves čas spreminjajo, saj so odvisne od obsega ponudbe in povpraševanja, to dvoje pa je odvisno od splošnih gospodarskih razmer, demografskih gibanj, razvojnih načrtov za posamezna območja in podobnih dejavnikov. Spremljanje teh gibanj v različnih medijih vam bo pomagalo ujeti pravi trenutek za nakup, pri tem pa vam lahko pomagajo tudi bančni svetovalci, s katerimi se boste dogovarjali za najem stanovanjskega posojila in strokoven nepremičninski posrednik, ki pozna razmere na trgu in zna napovedati trende tudi vnaprej. Z dobrim nasvetom lahko prihranite tudi več tisoč evrov, zato bodite pozorni in obveščeni.

 

NEPREMIČNINSKI POSREDNIK – Sodelovanje z izurjenim in strokovno usposobljenim nepremičninskim posrednikom vam bo prihranilo čas in denar. Pomagal vam bo izbrati primerne nepremičnine in vam prihranil nepotrebne oglede stanovanj ali hiš, ki sploh niso to, kar je pisalo v oglasu. Podrobno bo preveril stanje nepremičnin in vas opozoril na vse morebitne skrite pasti. Že na prvi pogled bo ocenil, ali je cena primerna ali pretirana in se namesto vas pogajal s prodajalcem. Pomagal vam bo tudi z urejanjem vse potrebne dokumentacije, vezane na kupoprodajni postopek. Ne pozabite, da se ugled nepremičninskega posrednika gradi na zadovoljstvu strank, zato se bo zavzel za vas in vam poiskal dom, v katerem boste zadovoljni.

Vir: Stoja Trade d.o.o.

Naša spletna stran uporablja piškotke za namen izboljšave strani in zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje.

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Osebni podatki vseh naših obiskovalcev oz. uporabnikov naše spletne strani, so področje, ki mu posvečamo ogromno pozornosti. V skladu z zakonodajo in normami poskrbimo, da vse standard dosegamo, in s tem zagotovimo varno brskanje po spletni strani.

Upravitelj spletne trgovine Stoja Trade, Stoja Trade d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja Stoja Trade zbira naslednje uporabnikove podatke:

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki na naši spletni strani, ne odgovarjamo.

Zaradi zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi uporabnikovi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do našega spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen tako imenovani sejni piškot za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko Stoja Trade med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki ki se uporabi za prepoznavo uporabnika ob naslednjem obisku, piškotki sistema Google Analytics, piškotki Facebook-a, ki se uporabljajo za boljšo uporabniško izkušnjo na družbenih medijih itd..

Omenjeni podatki, se na strežniku Stoja Trade shranjujejo trajno, z izjemo piškotkov. Za čas trajanja obiska spletne strani, se shranjujejo sejni piškotki, medtem ko se trajni piškotki shranijo na računalnik uporabnika.

Upravitelj Stoja Trade lahko v anonimizirani obliki te piškotke/podatke uporabi za boljšo uporabniško izkušnjo, različne promocijske akcije,…

 

Namen zbiranja osebnih podatkov:

Stoja Trade zbira osebne podatke z naslednjimi nameni:

Stoja Trade bo za potrebe dostave, dostavni službi zaupal le uporabnikov naslov za dostavo.

 

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Nekatere podatke, ki jih Stoja Trade zbira in obdeluje lahko skladno z namenom obdelave posreduje tretjim osebam:

O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Uporabljajo se predvsem za povečanje zadovoljstva uporabnikov, boljše uporabniške izkušnje ter prilagoditve izkušnje vsakemu posamezniku.

 

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo

Ime piškotka

Namen

Čas piškotka

AdWords - A, AdsUserLocale, I, SAG, aptenv, mid

Analiza prodaje, spremljanje obiskov na strani, in ponovno prikazovanje oglasov.

90 dni

Facebook - locale, datr, reg_fb_ref, reg_fb_gate

Za ponovno targetiranje naših uporabnikov, povečanje interakcijo s sledilci na naših družbenih medijih in izboljšati uporabniško izkušnjo na naših družbenih profilih.

Ne poteče

Google Analytics - utma

Merjenje statistike ogleda strani.

2 leti

Google Analytics- utmb

Merjenje časovne statistike obiska uporabnika na stran.

30 min

Google Analytics - utmc

Omogoča statistiko glede na čas odhoda uporabnika iz strani.

Ob zaprtju spletnega brskalnika

Google Analytics - utmz

Omogoča statistiko obiska in prodaje preko različnih kanalov.

6 mesecev

Google Analytics - utmv

Omogoča segmentacijo uporabnikov na strani.

2 leti

Google Analytics - ga

Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje.

6 mesecev

Google Analytics - cid

Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje

6 mesecev

https_enabled

Piškotek nam pove ali je bil uporabnik preusmerjen na zaščiteni protokol (https).

Na sejo

s_pers_c6

Omogoča delovanje strani in oddajo naročila.

Na sejo

s_pers_c5

Omogoča delovanje strani in oddajo naročila.

Na sejo

ngEnabled

Piškotek omogoča delovanje za napredne brskalnike.

10 let

recently_viewed

Omogoča ogled/prikaz zadnjih ogledanih artiklov.

10 let

 

 

Pravice uporabika:

 

Uporabnik ima v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov naslednje pravice:

 

 

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki lahko kadarkoli z zahtevkom na info@stoja-trade.si uveljavlja zgornje pravice. Stoja Trade bo zahtevi ugodil v roku 8 delovnih dni od prejema zahtevka.

 

Osebe, mlajše od 16 let:

 

Osebe mlajše od 16 let, lahko svoje podatke preko spletne strani posredujejo le z dovoljenjem staršev, rejnikov ali skrbnikov.